garden retreat

Devon

2015

 

Meshworks were involved in the early stages of this conversion from a 'Tack Room' in our client's garden to a successful self-contained holiday home.  

The project involved altering and extending the building which the client had planned to do by adding an off-the-shelf conservatory.

 

After Rafaela visited the site she was concerned that a conservatory would feel too exposed (one side would be right by the road) and would either feel uncomfortably hot in the summer or too cold in the winter.

 

We persuaded the client to create a more intimate living room with special and thoughtfully positioned windows. Visitors now enjoy morning sun through the glassy doors that overlook the gloriously lush garden - framed by a characterful flowering apple tree. A small 'picture' window that frames the view of the sea and a high, horizontal window that captures the evening light and views of the westerly rolling hills. 

 

A little porch was also added that provides a place to store coats, take off boots as well as creating a more sheltered and private patio for guests behind.

We particularly like the personal touches like the roof tile designed and made by our client!