ashton cottage

Interior Renovation

The Scottish Borders

Ongoing

A collaboration between Meshworks and Rafaela's mum Rusty for her small cottage in the Scottish Borders.

 

Our task was to design a contemporary 'screen' between the stair and the entrance corridor that would be straightforward enough for Rusty to construct herself. 

 

A series of elegant oak slats run from floor to ceiling, providing privacy from the front door as well as acting as a balustrade.

 

The oak slats were placed close enough together so that they meet the Scottish building regulations but far enough apart so that light and a sense of spaciousness is maximised. An under-stair cupboard is neatly incorporated into the design and colour is used to define the different layers making the corridor feel wider than it is.

during construction

DSC01235.JPG